Vintage-Audio

Vintage-Audio … Verzamelen, Reparatie, Restauratie en particuliere wederverkoop van Vintage Audio apparatuur. Maar ook Reparatie en Restauratie van Muziek instrumenten en Instrument versterking.

Vintage-Audio, wat is dat?  Vintage Audio Enschede Almelo www.vintage-audio.nl

In het kort, mooie HI-FI apparatuur uit de jaren 60, 70 en begin 80.
Maar mijn voorkeur gaat uit naar in Japan gemaakte apparatuur.
Denk daar bij aan merken zoals:

Pioneer Vintage Audio Harman Kardon Vintage Audio Sony Vintage Audio Kenwood Vintage Audio Technics Vintage Audio
Onkyo Rotel Akai

Vintage Audio Made In Japan

Vooral de uitzonderlijk hoge bouw kwaliteit, het tijdsperiode karakteristieke uiterlijk en voor velen zelfs een nostalgische uitstraling.

En m.b.t. Muziek instrument versterking gaat mijn voorkeur uit naar Vacuum buis versterkers.
American and Britsch made Klassiekers zoals Fender

Vintage-Audio Vintage Audio

 

 

 

Merken waar Band in de jaren 50/ 60 / 70 en 80 groot mee zijn geworden en nog steeds volop gebruikt worden c.q. hun waarde wereldwijd wordt herkent.

Maar ook de latere grote merken zoals:

Vintage-Audio

Zijn geen onbekenden op de werkbank van Vintage Audio.

En hoe zit dat met onderdelen?,

Vintage-Audio.nl maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van liefhebbers, verzamelaars, Old stock en New Old Stock onderdelen houders. De meeste onderdelen zijn dus terug te vinden echter dat is geen snel proces gezien dit op 100% vrijwilligheid gebaseerd is en geen (of vrijwel geen) commerciële belangen mee spelen.
Dat houdt vaak in dat verzendkosten vele malen hoger zijn dan de vergoeding voor de onderdelen.

Vintage Audio koopt met regelmaat N.O.S. (New Old Stock) onderdelen in om deze vervolgens in voorraad te kunnen leggen. Dat doen we b.v. met schakelaars, en of knoppen e.d.

EH EL34 pair

Voor instrument versterkers is een mooie voorraad van verschillende kwalitatief hoog aangeschreven merken buizen in huis, zowel fabriek gematched als handmatig gematched op door mij zelf ontwikkelde matching en test apparatuur.

Voor (bas) gitaren heb ik ook de nodige klassieke kwaliteits-onderdelen op voorraad zoals Klassieke CTS pots, 5 way switches, en “olie” tone controll condensatoren etc.

Vintage audio en geluidskwaliteit

Over geluid valt eigenlijk niet over te twisten. Het is en blijft smaak gebonden.
Opvallend is wel dat veel mensen die moderne geluidsapparatuur in huis hebben staan en deze vintage apparatuur zien en horen, dan pas beseffen wat ze niet hebben.

En dan hoor ik: Wauw… dat klinkt mooi, en Ohh dat ziet er gaaf uit!

Natuurlijk, de apparatuur van vandaag de dag heeft veel aansluit en bedienings-mogelijkheden en vaak “slimme” online functies. Maar wat het vaak niet heeft, is karakter.

Vind via deze link zakelijke informatie over Vintage Audio

Kan je Vintage-Audio en Moderne Audio combineren?

Ja zeker kan dat. Vaak blijkt dan dat de luister ervaring enorm vergroot wordt door oud en nieuw te combineren tot een Oud/Nieuw Hybride geluid installatie.
Dat vergt wat slimme bekabeling, soms wat aanpassingen, maar de Vintage-Audio ervaring kan ook met een Hybride audio set overweldigend zijn.

Om een paar voorbeelden te noemen.

  1. Een moderne DAB+ en/of kabel Set-top Box / ontvanger, al dan niet gecombineerd met DAC (Digitaal Audio Converter). Vervolgens sluit je dit aan op een Vintage Audio receiver.
  2. Je Home Theater (Dolby Atmos) oplossing voorzien van 2 of 3 (of meer) gelijkwaardige Vintage Audio versterkers.

Door uitgekiend hier mee om te gaan, kan je een Hybride systeem creëren die niet alleen klinkt zoals je nog nooit gehoord hebt, maar zal ook er prachtig uitzien!

Heb ik dit zelf bedacht? 

Nou nee hoor, 🙂 in de USA heeft een merk zoals McIntosch, deze techniek verfijnd en tot standaard verheven..

Nadeel?  Jazeker… je moet “handmatig” je Vintage Audio aan en uit zetten 🙂    Dussss.

Maar weet je….. geniet eerst eens een tijdje van je “Nieuwe” Vintage-Audio..

Mijn achtergrond.

Door mijn ervaring in de jaren 70 en 80 met repareren van Audio en televisie apparatuur is een voorliefde ontstaan voor allerhande Vintage-Audio apparatuur uit die jaren.
Later is daar de de voorliefde voor de Vacuum buis bij gekomen en met bijna 16 jaar lange ervaring het pure muziek instrument bijgekomen.  Veel meer Vintage gaat dan niet meer worden!

Vrij recent heb ik toegang gekregen tot een bron van apparatuur uit de Vintage periode (jaren 60, 70 en 80). Hier over nadenkend vond ik jammer dat sommige van deze, vaak prachtig vorm gegeven apparatuur, “misbruikt”, “vervormd”, of ongebruikt en ongeliefd bleef rondslingeren en in sommige gevallen in de afvalbak terecht komen.

Werkwijze van Vintage-Audio

  Vintage Audio Enschede Almelo www.vintage-audio.nl

Ik spoor apparatuur op die in mijn ogen de moeite waard is om te herstellen, onderzoek daar de geschiedenis bij op en ga er mee aan de slag.
Voor reparaties worden zoveel mogelijk bouwvorm gelijke en het liefst de originele onderdelen voor gebruikt worden. Dat is niet altijd mogelijk vandaar de opmerking “Zoveel mogelijk”.

let’s get the soldeerbout hot! 🙂
Vintage-Audio

Marantz, Harman Kardon, Pioneer, Denon, Dual, Luxman, Nikko, Sansui, Technics, Onkyo, Jvc, Rotel, Superscope, Akai, Yamaha, Sony, Kenwood, Sherwood, Marlux, Fender, Marschall, London City, Mesa Boogie, Kitty Hawk, Shaller, Trace Elliot, Japan, USA, Germany, Duitsland, Almelo, Enschede, Twente, Hengelo.