Vintage-Audio

Vintage-Audio … Verzamelen, Reparatie en particuliere wederverkoop van Vintage Audio apparatuur.

Vintage-Audio, wat is dat?  Vintage Audio Enschede Almelo www.vintage-audio.nl

In het kort, mooie HI-FI apparatuur uit de jaren 60, 70 en begin 80.
Maar mijn voorkeur gaat uit naar in Japan gemaakte apparatuur.  Vooral de uitzonderlijk hoge bouw kwaliteit, het tijdsperiode karakteristieke uiterlijk en voor velen zelfs een nostalgische uitstraling.

Over geluid valt eigenlijk niet over te twisten. Het is en blijft smaak gebonden.
Opvallend is wel dat veel mensen die moderne geluidsapparatuur in huis hebben staan en deze vintage apparatuur zien en horen, dan pas beseffen wat ze niet hebben.

En dan hoor ik: Wauw… dat klinkt mooi, en Ohh dat ziet er gaaf uit!

Natuurlijk, de apparatuur van vandaag de dag heeft veel aansluit en bedienings-mogelijkheden en vaak “slimme” online functies. Maar wat het niet heeft, is karakter.

Koude zakelijke informatie over Vintage Audio

Kan je Vintage-Audio en Moderne Audio combineren?

Ja zeker kan dat. Vaak blijkt dan dat de luister ervaring enorm vergroot wordt door oud en nieuw te combineren tot een Oud/Nieuw Hybride geluid installatie.
Dat vergt wat slimme bekabeling, soms wat aanpassingen, maar de Vintage-Audio ervaring kan ook met een Hybride audio set overweldigend zijn.

Om een paar voorbeelden te noemen.

  1. Een moderne DAB+ en/of kabel Set-top Box / ontvanger, al dan niet gecombineerd met DAC (Digitaal Audio Converter). Vervolgens sluit je dit aan op een Vintage Audio receiver.
  2. Je Home Theater (Dolby Atmos) oplossing voorzien van 2 of 3 (of meer) gelijkwaardige Vintage Audio versterkers.

Door uitgekiend hier mee om te gaan zal je een Hybride systeem creëren die niet alleen klinkt zoals je nog nooit gehoord hebt, maar zal ook er prachtig uitzien!

Heb ik dit zelf bedacht? 

Nou nee hoor, 🙂 in de USA heeft een merk zoals McIntosch,  en heeft deze techniek verfijnd..

Nadeel?  Jazeker… je moet “handmatig” je Vintage Audio aan en uit zetten 🙂    Dussss.

Maar weet je….. geniet eerst eens een tijdje van je “Nieuwe” Vintage-Audio..

Mijn achtergrond.

Door mijn ervaring in de jaren 70 en 80 met repareren van Audio en televisie apparatuur is een voorliefde ontstaan voor allerhande Vintage-Audio apparatuur uit die jaren.
Later is daar de de voorliefde voor de Vacuum buis bij gekomen en met bijna 16 jaar lange ervaring het pure muziek instrument bijgekomen.  Veel meer Vintage gaat dan niet meer worden!

Vrij recent heb ik toegang gekregen tot een bron van apparatuur uit de Vintage periode (jaren 60, 70 en 80). Hier over nadenkend vond ik jammer dat sommige van deze, vaak prachtig vorm gegeven apparatuur, “misbruikt”, “vervormd”, of ongebruikt en ongeliefd bleef rondslingeren en in sommige gevallen in de afvalbak terecht komen.

Werkwijze van Vintage-Audio

  Vintage Audio Enschede Almelo www.vintage-audio.nl

Ik spoor apparatuur op die in mijn ogen de moeite waard is om te herstellen, onderzoek daar de geschiedenis bij op en ga er mee aan de slag.
Voor reparaties worden zoveel mogelijk bouwvorm gelijke en het liefst de originele onderdelen voor gebruikt worden. Dat is niet altijd mogelijk vandaar de opmerking “Zoveel mogelijk”.

let’s get the soldeerbout hot! 🙂
Vintage-Audio