Vintage-Audio

Welkom op Vintage-Audio.nl


Vintage-Audio. Een privé initiatief voor een hobby-site over het verzamelen, herstellen en mogelijk wederverkoop van Vintage Audio apparatuur.

Gezien het hier om een hobby gaat, kan ik mijn eigen ideeën, meningen en manier van werken er op los laten.

Mijn persoonlijke collectie groeit gestaag en de wachtrij van de eigen nog na te kijken en te repareren apparatuur groeit net zo snel.
Ook begint er een zekere voorliefde te ontstaan buiten het feit dat het allemaal in Japan gebouwde apparatuur moet zijn.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat langzaam richting Kenwood/Trio, Sony, Pioneer en Technics. Dat gezegd sluit ik mijzelf niet af voor andere merken … dus bring it on!!

Om de eerste vraag gelijk te beantwoorden of ik jou oude radio ook wil herstellen…alleen als ik deze interessant vind en ik er echt heil in zie, alleen dan is het antwoord “misschien”.
Vind ik het geen leuk apparaat of vind ik het een draak van een apparaat dan zeg altijd “nee”.

En verder… een reparatie kost wat hij kost. economisch verantwoord of niet, dat is niet mijn probleem.

Koop ik alle vintage apparatuur op? Daar gelden dezelfde antwoorden als voor de reparaties.

Achtergrond.

Door mijn ervaring in de jaren 70 en 80 met repareren van Audio en televisie apparatuur is een voorliefde ontstaan voor allerhande Vintage-Audio apparatuur uit die jaren.
Later is daar de de voorliefde voor de Vacuum buis bij gekomen.  Veel meer Vintage gaat dan niet meer worden!

Vrij recent heb ik toegang gekregen tot een bron van apparatuur uit de Vintage periode (jaren 70 en 80) en hier over door denkend vind ik jammer dat sommige van deze vaak prachtig vorm gegeven apparatuur “misbruikt”, “vervormd”, of ongebruikt en ongeliefd blijft rondslingeren en in sommige gevallen in de afvalbak terecht komen.

Werkwijze van Vintage-Audio

Ik spoor apparatuur op die in mijn ogen de moeite waard is om te herstellen, zoek daar de geschiedenis bij op en ga er mee aan de slag.
Voor reparaties worden zoveel mogelijk bouwvorm gelijke en het liefst de originele onderdelen voor gebruikt worden. Dat is niet altijd mogelijk vandaar de opmerking “Zoveel mogelijk”.

let’s get the soldeerbout hot! 🙂
Vintage-Audio