Vintage-Audio

Vintage-Audio

Vintage-Audio … Verzamelen, Reparatie en particuliere wederverkoop van Vintage Audio apparatuur.

Vintage Audio, wat is dat nu weer.

In het kort, mooie HIFI apparatuur uit de jaren 60, 70 en begin 80 meestal in Japan gemaakt, met een uitzonderlijk hoge bouw kwaliteit, tijdsperiode karakteristiek uiterlijk, en voor velen zelfs een nostalgische uitstraling.

Over geluid valt eigenlijk niet over te twisten, opvallend is wel dat veel mensen die moderne geluidsapparatuur in huis hebben staan en deze vintage apparatuur zien en horen, toch plotseling beseffen wat ze niet hebben. En vaak hoor ik dan: Wauw… dat klinkt mooi, en Ohh dat ziet er gaaf uit!

Natuurlijk, de apparatuur van vandaag de dag heeft veel aansluit en bedien-mogelijkheden en slimme functies. Maar wat het niet heeft is karakter.

Koude zakelijke informatie over Vintage Audio

Kan je Vintage-Audio en Moderne Audio combineren?

Ja zeker kan dat. Vaak blijkt dan dat de luister ervaring enorm vergroot wordt door slim fysiek oud en nieuw te combineren en zo tot een Oud/Nieuw Hybride geluid installatie te komen.
Dat vergt wat slimme bekabeling, soms wat aanpassingen, maarde Vintage-Audio ervaring kan ook met een Hybride audio set overweldigend zijn.

Om een paar voorbeelden te noemen. Een moderne DAB+ en/of kabel Set-top Box /ontvanger al dan niet gecombineerd met DAC (Digitaal Audio Converter) en vervolgens aangesloten op een Vintage Audio receiver.  Of je Home Theater (Dolby Atmos) oplossing voorzien van 2 of 3 (of meer) gelijkwaardige Vintage Audio componenten.
Door uitgekiend hier mee om te gaan zal je een Hybride systeem creëren die niet alleen klinkt zoals je nog nooit gehoord hebt, maar ook er prachtig uitzien!

Heb ik dit zelf bedacht?  Nou nee hoor, in de USA heeft een merk zoals McIntosch,  e.a. hebben daar deze techniek verfijnd..

Nadeel?  Jazeker… je moet “handmatig” je Vintage Audio aan en uit zetten………

Maar weetje….. geniet eerst eens een tijdje van je “Nieuwe” Vintage-Audio..

Mijn achtergrond.

Door mijn ervaring in de jaren 70 en 80 met repareren van Audio en televisie apparatuur is een voorliefde ontstaan voor allerhande Vintage-Audio apparatuur uit die jaren.
Later is daar de de voorliefde voor de Vacuum buis bij gekomen.  Veel meer Vintage gaat dan niet meer worden!

Vrij recent heb ik toegang gekregen tot een bron van apparatuur uit de Vintage periode (jaren60, 70 en 80) en hier over doordenkend vind ik jammer dat sommige van deze vaak prachtig vorm gegeven apparatuur “misbruikt”, “vervormd”, of ongebruikt en ongeliefd blijft rondslingeren en in sommige gevallen in de afvalbak terecht komen.

Werkwijze van Vintage-Audio

Ik spoor apparatuur op die in mijn ogen de moeite waard is om te herstellen, onderzoek daar de geschiedenis bij op en ga er mee aan de slag.
Voor reparaties worden zoveel mogelijk bouwvorm gelijke en het liefst de originele onderdelen voor gebruikt worden. Dat is niet altijd mogelijk vandaar de opmerking “Zoveel mogelijk”.

let’s get the soldeerbout hot! 🙂
Vintage-Audio