Kenwood TK250 u versterker

Foto wordt nog vervangen voor een foto van mijn eigen Kenwood.

De Kenwood TK250 u versterker is een collectors item.. Althans ze zijn nog wel te vinden maar de laatste tijd worden ze pas gewaardeerd

op wat ze kunnen en wat ze zijn.
En nee de Kenwood TK250 u versterker is geen super spec versterker maar eigenlijk de eerste versterker die volledig met transistoren uitgerust was na dat de wereld jaren met vacuüm buizen mee van doen had en ook nog gelijk een heel acceptabel vermogen van 2 keer 20 watt.

En het mooiste is… Ik heb er een! Volledig origineel! Zelfs geen recap!

Mijn gevoel bij deze versterker

Zoals gezegd geen versterker met “de ideale specificaties”, sterker nog…de platenspeler ingangen geven een redelijke basis ruis en je moet ook niet bang zijn voor een beetje brom, maar ondanks dat deze versterker “maar”  2x 20 watt leveren kan, klinkt deze versterker zeker niet als een sukkeltje van 60 jaar oud.

Ik luister er vrijwel dagelijks met zeer veel plezier naar…. En ik zal je een geheimpje verklappen…ik ben een tuner uit dezelfde serie op het spoor..  Ik denk dat straks dat deze klassieke audio set samen met de Audion MX960 DraaitafelAudion MX-960 een mooie set is.

Reparatie aan de Kenwood TK250 u versterker?

Dat is een twijfel geval.

  1. ik denk dat ik een verbetering kan aanbrengen in de zin van de ruis iets terug dringen
  2. eigenlijk wil ik de Kenwood TK250 u versterker origineel laten.
  3. als ik iets ga doen dan met merk en type gelijke desnoods N.O.S. (New Old Stock) onderdelen zien te vinden. (Vishay/Allen Bradley en Elna)
  4. wel ga ik mijn idee m.b.t. de ruis uittesten met een paar nieuwerwetse onderdelen. Als er geen verbetering is dan laat ik voor wat het is.
  5. In ieder geval worden er vooralsnog geen transistoren gewisseld.