De verbouwing van Garage naar Workshop

Lang op gewacht, veel gewikt en gewogen om het zelf te doen maar gezien ik zelf hier totaal geen kaas van heb gegeten is de beste keuze de verbouwing door een vakman te laten uitvoeren.

Hier een korte impressie van de verbouwing van standaard garage naar een fijne  werkplaats.

Waarom de garage ombouwen naar werkplaats?  Wel… hij is ruim genoeg voor mijn doeleind, maar het dak is te laag, er komt te weinig natuurlijk licht naar binnen en het is er koud en het is vocht en tochtig… en de familie boktor woont er ook….

Voldoende reden om dit aan te pakken dus.
Inmiddels heeft het klussenbedrijf het dak vervangen en lekker geïsoleerd (buitenzijde), één is kozijn vervangen voor een deurkozijn met helder isolatie glas en een venster naast de deur.
En een stukje verder een nieuw kozijn in dezelfde stijl maar in spiegelbeeld geplaatst.
Zo komt er lekker veel daglicht binnen! Tocht en vocht vrij en door toepassen van airco met verwarming is het er lekker warm en is geluid overlast zo-goed als nihil..

En dat is en was het doel.

Binnen heb ik zelf de muren en dak verder thermisch en akoestisch geïsoleerd. Maar ook de vloer is thermische geïsoleerd. Ik moet mijn ouwe poezelige stampers toch warm houden :-)!

Ik wil van de garage een fijne, gezonde en gezellige werkplaats maken, waar goed professioneel maar zonder bedrijfsmatig doel gewerkt kan worden aan alle denkbare audio apparatuur binnen de twee doelgroepen.  Maar ook een lekkere relax plek voor een kop koffie, iets sterkers en wat zonnestralen in de buitenlucht…lekker de hangmat voor de deur op het terras…

De verbouwing van Garage naar Workshop

Het lege uitgangspunt

 

 

 

 

De familie Boktor de laatste uitzettings-waarschuwing gegeven.. D’r oet of …..

Hier is het nieuwe, hogere dak, de afgewerkte vloer en wanden goed zichtbaar. Zelfs staat een deel van de nieuwe werkbank er al (in delen).

Binnenkort volgt een foto van hoe de situatie nu is… Maar om een tipje van de sluier op te lichten… De werkbank staat, gereedschap en meetapparatuur  staat er en is functioneel…

Verder moet ik noodgedwongen tijdelijk opslag van onze mooie nieuwe woonkamer vloer toestaan. 
Verder moet er nog 1 wandje afgewerkt worden…en nog bizar veel meer data en coax kabel gelegd worden dan gedacht.
Maar dan …. mien radioooooos en luutsprekers en ander spul d’r in!  🙂 

Dus in het kort… de verrekte laatste loodjes….. en we weten hoe zwaar die kunnen zijn.