Wat  is dit nu weer? Kabel knippen AKA Cable cutting

Onderstaand een stuk informatie over uw kabel aansluiting, de kosten en een kosten besparing in Nederlands en Engels. In het kort Kabel knippen
Below you find a piece of information about you cable subscription, the cost and cost savings in Dutch and English.

Om mee te beginnen: ik ben 100% onafhankelijk van de genoemde leveranciers, ontvang geen vergoeding voor de geklikte linkjes. Daarmee is dit artikel een volledig eerlijk en gratis advies. Of je er iets mee doet.. is volledig aan jezelf.

Uitleg over het begrip “kabel knippen”Kable Knippen

Jaren geleden werden de dak antenne wouden in de steden vervangen voor centrale antenne systemen. Deze op hun beurt werden verkocht aan kabel en telecom providers. Om een paar te noemen : Ziggo, Caiway, KPN etc.

TV en radio pakketten werden omvangrijk met soms wel 100 en meer zenders. HD en digitale TV deden hun intrede en nu vertellen de providers dat ze de FM band voor andere doeleinden willen gaan gebruiken.

Ook zijn er steeds meer streaming diensten zoals NL Ziet, Netflix, Discovery etc. die kabel provider onafhankelijk hun content voor zeer betaalbaar tarieven aanbieden.

Het aanbod van de kabelprovider raak volledig overbodig en daarmee veel te duur. Tijd om afscheid te nemen van kabel provider en IP TV te gaan omarmen. We gaan de kabel knippen AKA Cable cutting.

Nog even snel een reken voorbeeld: Ziggo het gemiddelde abbonement kost snel 70 euro per maand, maar veel ziggo abbonee’s hebben een duurder abbonnement waar door de kosten ronde € 100,– of zelfs meer zijn.

Geloof me… het kan veel goedkoper en sneller!!!

Okee.. je wil wel minder betalen,

en sneller internet hebben en IP TV zie je ook wel zitten maar waar moet je beginnen?

Orienteren is het antwoord.  Er zijn Internet Only providers die een 1000mb up en 1000mb down snelheid via glasvezel willen aanbieden voor prijzen tussen de 35 en de 45 euro per maand!
Ik ga geen promotie maken voor bepaalde providers maar je kan ze zelf heel snel vinden met een Google zoek actie.
Vergelijk de eerste eens met de tweede gevonden aanbieders..

Heb je geen druk huishouden of weinig computers?  dan kan je nog veel goedkoper uit daar een lagere snelheid te kiezen..

Goed.. Internet only is gevonden…maar dan heb je nog geen TV.

Voor de “gewone” zenders in Nederland kan je prima bij NLZiet terecht.  Zeer betaalbaar voor nog geen € 8,– per maand. Daarmee heb je de basis alweer terug. Tel daarbij Discovery+ € 4,– Netflix vanaf € 8,– per maand.

Dan is het TV aanbod alweer vrij compleet en bespaar je € 10,– (uitgaande van de € 70,– bij je oude provider) en dat kan makkelijk nog goedkoper door te kiezen voor een lagere Internet snelheid.

Natuurlijk kan je verder uitbreiden met HBO en de extra hardware daarvoor..
Maar er zijn ook gratis flim en content providers.. Ben je een beetje van Cult series en Fims? dan is PLEX misschien iets voor je.  Gratis maar met wat reklame tussendoor…

Voor radio is er de TuneIn app wereldwijd radio stations op het Internet inclusief vele Nederlandse! Met een uitstekende kwaliteit. Geheel gratis.

Weg met de settop box, maar dan…

Heb je een Smart TV?  dan heb je waarschijnlijk al wat Apps draaien die jou content kunnen leveren.
Ik zelf heb er voor gekozen om een PC met meer dan uitstekende Video kaart te gaan gebruiken.  Een extra reden hier voor voor mij is dat ik naar mijn FLAC muziek collectie luister en die natuurlijk digitaal is…

Zo’n PC noem je een HT PC  of te wel een Home Theater PC. Nu is voor een HT PC van allerlei mooie software beschikbaar. het gaat veel te ver om daar nu op in te gaan, maar niets houd je tegen om daar mee te experimenteren..

Mijn beste advies?

Neem er de tijd voor. De overstap kan je heel ver en goed voorbereiden, en het is niet aan mij om te zeggen dat jij er mee overweg kan, het handig vind, de zin hebt om over te stappen en je eigen manier van TV kijken en radio luisteren te veranderen.

The English vision will follow soon!