Biografie

Biografie DJ Auke.

Biografie

Dj Auke is geboren als Auke Dost en kwam er al op vroege leeftijd achter dat muziek toch wel helemaal zijn ding is.
Deze biografie geeft je een kleine blik in het roemrucht DJ leven van DJ Auke

Hoe het begon..

In zijn jeugd luisterend naar de zee zenders zoals Radio Caroline, Radio Veronica en Radio Noordzee werden de toenmalige Disk Jockeys al gauw geïmiteerd en werden de TOP40 en andere hitlijsten goed bijgehouden en tijdens de radio uitzending van eigen teksten voorzien in de slaapkamer.

Al gauw kwam de mogelijkheid om voor vriendjes en vriendinnetjes op de verjaardagsfeesten de muziek te verzorgen met zelfgebouwde, geleende en vooral hard krakende apparatuur zoals oude radio’s en dergelijke.

1ste professionele setting

Begin jaren 80 kwam de eerste professionele setting waar DJ Auke onder zijn eigen naam ieder weekend, tot in de vroege ochtend uren zijn kunsten kon vertonen voor een Drive-in show in het Twentse uitgaanscircuit.

Hek van de dam

Later werd DJ Auke Resident DJ in Discotheek Charlie te Haaksbergen.
Toen Charlie de deuren sloot om verbouwd te worden tot mega Discotheek heeft Auke zich achter de draaitafels nuttig gemaakt bij onder andere Dancing De Zon in Goor en The Ritz in Neede.

Na een jaar na sluiting deed het van Charlie omgebouwde naar Discotheek Sunset in Haaksbergen de deuren weer open en heeft Auke daar in de Engelse Pub nog twee jaar als Resident DJ gedraaid.

Twente en de Achterhoek te klein

De tijd was rijp om Nederland te gaan bestormen en dat werd gedaan door Artiesten bureau Viking productions, nu Viking entertainment, de boekingen te laten verzorgen. Auke werd met grote regelmaat door De Leren Lampe in Raalte (OV), Carmen in Someren (NB), en veelvuldig in de Regio Roermond (L), Bezel (L),  Groningen (Gr), Friesland (Frl) etc. geboekt.
Een zeer drukke agenda met minimaal 100 boekingen per jaar.

Weer adem halen.

Eind jaren 90 werd Auke gevraagd Resident DJ te worden bij Dancing Groothuis te Hengelo. Hier heeft Auke vier jaar iedere zaterdagavond in de middenzaal de boel totaal op z’n kop gezet.

Gestopt?

Door persoonlijke omstandigheden is Auke in 2003 gestopt met het Disk Jockey werk, met uitzondering van diverse Reünien waar Auke uitgenodigd werd of  bij betrokken was in de organisatie.

Comeback

Deze biografie zou niet compleet zijn met de huidige stand van zaken.

Het Disk Jockey bloed kruipt waar het niet gaan kan en de grote interesse voor de muziek en het uitgaansleven aan de andere kant van de tap bleef altijd kriebelen.
Enige jaren geleden werd Auke benaderd door vriend, kameraad en Collega DJ Hans om af en toe eens voor hem klussen over te nemen.
Hoewel dit niet gelijk gedaan werd door Auke heeft hij toch weer apparatuur aangeschaft om zijn techniek weer op te frissen en op moderne standaarden te brengen.

Auke draait nu met enige regelmaat weer als vervanger voor Hans en gaat nu weer als “Veteran DJ” weer op pad met heel veel plezier. Ook door jou is hij nu te boeken voor jou feest.

DJ Auke, DJ Twente, DJ Enschede, SOUL DJ, Verjaardags DJ, Trouw DJ, Bruiloft DJ, Party DJ, Feest DJ, Soul man