Biografie

Biografie DJ Auke.

Biografie

Dj Auke is geboren als Auke Dost in het hoge noorden van Nederland en kwam er al op vroege leeftijd achter dat muziek toch wel helemaal zijn ding is.
Deze biografie geeft je een kleine blik in het roemrucht DJ leven van DJ Auke

Hoe het begon..

Auke groeide tot zijn 14de op in Emmeloord en luisterde in zijn jonge jaren naar de zee zenders zoals Radio Caroline, Radio Veronica en Radio Noordzee. Dat was jong, fris en wild en mega interessant om op die manier radio te maken.
Al snel werden de toenmalige Zee-zender DJ’s al gauw geïmiteerd en de (papieren) TOP40 en andere hitlijsten goed bijgehouden (en waren nog geen computers) en tijdens de radio uitzending van eigen teksten voorzien in de slaapkamer.

Natuurlijk werd de eerste ervaringen opgedaan door bij vriendjes en vriendinnetjes op de verjaardagsfeesten de muziek te verzorgen. Dat was meestal met zelfgebouwde, geleende en vooral hard krakende apparatuur zoals oude radio’s en dergelijke.

1ste professionele setting

Na de verhuizing naar het Oosten van Nederland en voltooien van de vak opleiding eind jaren 70, kwam begin jaren 80 de eerste professionele setting waar Auke onder zijn eigen naam ieder weekend zijn kunsten kon vertonen voor een Drive-in show in het Twentse uitgaanscircuit.

Hek van de dam

Medio jaren 80 werd Auke gevraagd om als Resident DJ in de roemruchte Discotheek Charlie te Haaksbergen aan de slag te gaan.  Toen Charlie de deuren sloot om verbouwd te worden tot mega Discotheek heeft Auke zich achter de draaitafels nuttig gemaakt bij onder andere Dancing De Zon in Goor en The Ritz in Neede.

Na een jaar na sluiting deed het van Charlie omgebouwde naar Discotheek Sunset in Haaksbergen de deuren weer open. Auke heeft daar in de Engelse Pub nog twee jaar als Resident DJ gedraaid.

Twente en de Achterhoek te klein

De tijd was rijp om Nederland te gaan bestormen. Artiesten bureau Viking productions, nu Viking entertainment verzorgde de boekingen.
Auke kwam met grote regelmaat in de grotere zalen en Discotheken van Nederland o.a. De Leren Lampe in Raalte (OV), Carmen in Someren (NB) en veelvuldig in de Regio Roermond (L), Bezel (L),  Groningen (Gr), Friesland (Frl) en vele anderen.
Een zeer drukke agenda met minimaal 100 boekingen per jaar.

Weer adem halen.

Eind jaren 90 belde de eigenaar van Dancing Groothuis te Hengelo met de vraag om resident DJ daar te worden.
Hier heeft Auke vier jaar iedere zaterdagavond in de middenzaal de boel totaal op z’n kop gezet.

Gestopt?

Door persoonlijke omstandigheden is Auke in 2003 gestopt met het Disk Jockey werk. Dat wil zeggen… met uitzondering van diverse Reünies waar Auke uitgenodigd werd of  bij betrokken was in de organisatie.

Comeback

Deze biografie zou niet compleet zijn met de huidige stand van zaken.

Het Disk Jockey bloed kruipt waar het niet gaan kan en de grote interesse voor de muziek en het uitgaansleven aan de andere kant van de tap bleef altijd kriebelen.
Toenmalige vriend en Collega DJ Hans vroeg op een gegeven moment om af en toe eens voor hem DJ klussen over te nemen. Hoewel dit niet gelijk gedaan werd door Auke heeft hij toch weer apparatuur aangeschaft om zijn techniek weer op te frissen en op moderne standaarden te brengen.

Auke draait nu met regelmatig weer op pad  om met heel veel plezier de feestje te voorzien van de juiste muzikale omlijsting.
DJ Auke is nu ook weer te boeken voor jou feest.

DJ Auke, DJ Twente, DJ Enschede, SOUL DJ, Verjaardags DJ, Trouw DJ, Bruiloft DJ, Party DJ, Feest DJ, Soul man